Το "Πράσινο τηγάνι" ήρθε στο Λιανοκλάδι!

[postlink] http://lianokladiwebtv.blogspot.com/2014/02/httpwww.html[/postlink]
http://www.youtube.com/watch?v=bCygpG_tjZ4endofvid [starttext]Οι Πολιτιστικοί Συλλόγοι Λιανοκλαδίου σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων, στα πλαίσια των δράσεων "Περιβαλλοντικής προστασίας" ανακυκλώνουν τα καμένα μαγειρικά λάδια των νοικοκυριών και επιχειρήσεων του χωριού..
Ένας Κάδος Ανακύκλωσης 1000 λίτρων τοποθετήθηκε δίπλα σπό το Ιατρείο Λιανοκλαδίου.
Ξέρουμε που να ρίξουμε το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να θυμίζουμε τέτοιου είδους πληροφορίες. Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να συμβεί στην κουζίνα μας. Γιατί το κάνουμε; Γιατί πολύ απλά αυτή η συνήθεια αποτέλεσε μέρος της καθημερινότητας για γενιές και δεν μπόρεσε κανείς να μας πει το σωστό τρόπο. Γι’ αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι η σ' ένα δοχείο και να το αδειάζουμε στον Ειδικό Κάδο Ανακύκλωσης όπως υποδεικνύεται στο σχετικό βίντεο.
http://www.youtube.com/watch?v=bCygpG_tjZ4
Σύμφωνα με έρευνες:
 ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια !!!
Γράφτηκε από τον Νίκο Στεφανή [endtext]

0 σχόλια:

Post a Comment

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))